Mot nya mål

stolta uppfödare

2013-08-19

Ja nu var det ett tag sedan jag skrev och det har hänt väldigt mkt men jag gör väl som man ska och börjar från början.

Vi skulle alltså på inoff. utställning med zool,zorro, stefan och Blanco - på lördagsmorgonen packade vi in oss. jocke och mig + 6 hundar och drog i väg........solen sken och det såg ut att bli en fin dag, tänk om jag hade vetat hur fin :)

Vi mötte upp zorro's matte pirgit och stefan's människor krister & Ann-britt, vilka redan hade bekantat sig med varandra...trevligt trevligt.

Men det var ju en valp till anmäld son skulle gå mot zorro och stefan, det visade sig vara en liten kille vid namn jayson, han var där med matte Tina Löfgren och en äldre herre vid namn Edmund (tror jag)och det var den mannen som stal mitt hjärta...han visste hur man skulle charma en kvinna, krypa upp i knät och pussas lite försiktigt.......nu hoppas jag att ni förstår att det är en whippetman jag pratar om :)

Så var det dax för våra killar att debutera i ringen, zorro både stog och gick jättefint, matte pirgit gjorde ett jättefint jobb.

Jocke fick slita lite med stefan men han stog jättebra men hade lite mer bus när det skulle springas, det lyste bus i hans ögon. ( måste påpeka att bordet som hundarna stog på var under all kritik,halt och vingligt,domarens ord)

Men vi blev så glada zorro kom 1:a och stefan 2:a med jättebra kritik.

Så var det zool's tur...oturligt hade krister tappat hennes koppel och när han tog henne blev hon lite rädd och det satt naturligtvis i när hon kom in i ringen, av träningen hemma syntes ingenting hon ville inte vara där - hon stog iaf jättefint på marken så domaren gav henne en fin kritik....jag tror han gillade sessans bebisar :)

Så var det Blanco's tur,vi gjorde ett bra jobb tillsammans han stog jättebra men då kom dom där orden som jag väntat på många ggr - en jättefin och trevlig hund men jag kan inte ge HP då han är ngt STOR :) men what ever jag vet det han är stor men jättefin och han fick en fin kritik.

Så var det dax för zorro att äntra BISringen - jag tror det var 16 valpar som skulle gallras till 6. så vi höll tummarna för zorro och pirgit.

Det gick bra även denna gång, han klarade 1:a gallringen-och 2:a gallringen sen började domaren placera från 6:e plats och frammåt....han pekade och placerade men ingen zorro, sen var det bara zorro och en till liten valp kvar och gissa om vi klappade fram dom när dom sprang runt runt runt och sen kom lilla glädjetåren på mig när zorro blev BIS 1:a min lilla bebis - duktiga zorro och duktiga pirgit.

Väl hemma fortsatte överraskningarna, vi hade fått mejl från Rigmor & Bosse som har zingo & Tjalle.

zingo hade genomgått BPH med lysande resultat + att han hade startat i stängd bur på träningen...lysande zingo.

Den lördagen var jag riktigt stolt över både bebisar (zingo,zorro,stefan & zool +Blanco) och deras människor Rigmor & Bosse, Ann-britt & krister och pirgit....duktiga ni.

Nu i helgen var vi på whippetraceträning i södertälje. sessan och zorba hade hittat formen igen och sprang riktigt bra....hoppas dom håller i Norrköping - zamba sprang från öppen bur och det var inga problem där inte, även hon är snabb den lilla skruttan.

så var det dax för stefan & zool att debutera med trasan, stefan var tuff och dödade precis som man ska zool var lite mer försiktig så henne väntar vi lite med....skynda långsamt med mitt lilla ♥

Men vi har en till snygging i familjen sessan barn, vi fick en bild på Malte och han är inte fyskam heller....snygging du har där Åsa :)

Jag ska försöka lägga upp lite bilder oxå vilket inte är det enklaste när datorn krånglar :(

 

ses snart....kram

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden